Începând cu februarie 2019, ROFMA a devenit Asociația Română de Workplace și Facility Management. Mai mult...

Programul educational

Procesul de invatare pe toata durata vietii active reprezinta un obiectiv major atat pentru structurile specializate din educatie, cat si pentru mediul economic, lumea afacerilor, ONG-uri. Sistemele si platformele educationale din Uniunea Europeanaofera tot mai multe oportunitati de invatare pe toata durata vietii active. Cu toate acestea, 10% dintre cei care termina o forma de scolarizarein Europa nu au suficiente calificari, existandinca multe oportunitati pentru a asigura acele sisteme de invatamant ce ofera aptitudini, cunostintesi in final competente necesare si cerute pe piatafortei de munca.

Invatamantul specializat in facility management din Romania are ca principal promotor si reprezentant ROFMA.

Primele cursuri de specializare in facility management au demarat in primavara anului 2012, fiind vorba de cursul organizat de ROFMA in colaborare cu REUG din cadrul Universitatii Tehnice Viena. Prin introducerea in COR a ocupatiei de manager de facilitatiin 2013 si prin elaborarea standardului ocupational aferent in 2014, s-a reusit acreditarea acestui curs ca fiind singurul curs autorizat de specializare in facility management din Romania. Astfel, ROFMA devine, totodata, si singurul furnizor autorizat de training in domeniul facility managementului din Romania.

Dezvoltarea sectorului FM, modificarile legislative in domeniul educatieisi maturizarea ROFMA ca asociatie reprezentativa a sectorului, cu experientain derularea programelor educationale, au determinat trecerea la o noua etapa care sa acopere intr-o mai mare masura unul dintre obiectivele majore ale asociatiei, cel de educare a profesionistilor din facility management.

Incepand cu anul 2015, ROFMA organizeaza periodic, cu sprijinul unor parteneri precum ISS Facility Services si AFI Romania, Cursul de initierein Facility Management, oferit gratuit celor care se afla la primii pasiin acest domeniu sau care vor sa capete cunostinte generale utile despre facility management. Acest curs se organizeazaatatin Bucuresti, cat si in alte oraseinsemnate din tara, precum Cluj-Napoca, Timisoare, Brasov.

In anul 2017, pe baza acordului de colaborare dintre ROFMA si Universitatea Politehnica Bucuresti, se initiaza singurul program de masterat in facility management din Romania – in cadrul Facultatii de Ingineria si Managementul Sistemelor Tehnologice de la UPB.

Dinamica accentuata a domeniului si nevoia de training pentru o multitudine de profesii si ocupatii din sectorul de FM determina necesitatea trecerii intr-o etapa superioara a activitatiieducationale ROFMA prin crearea si lansarea PROGRAMULUI EDUCATIONAL ROFMA, care sa ofere CALIFICARI SI SPECIALIZARI RECUNOSCUTE ROFMA IN FACILITY MANAGEMENT pentru o DEZVOLTARE PROFESIONALA CONTINUA in acest sector.

AFLA MAI MULTE DETALII DESPRE

Singurul curs de specializare in Facility Management certificat de Ministerele Educației și Muncii

Cursul gratuit de initiere in Facility Management

Singurul program de Masterat in Managementul Facilitatilor