Începând cu februarie 2019, ROFMA a devenit Asociația Română de Workplace și Facility Management. Mai mult...

Despre noi

IMPORTANT: Din februarie 2019, ROFMA a devenit Asociația Română de Workplace și Facility Management. Ce înseamnă acest lucru?

ROFMA – Asociatia Romana de Workplace si Facility Management este o entitate non-profit infiintata in anul 2009. Constituita ca unic reprezentant al comunitatii specialistilor ce isi desfasoara activitatea in domeniile facility management, workplace management și property management in Romania, ROFMA are ca scop reprezentarea, sustinerea si promovarea acestor domenii prin dezvoltarea cadrului educational, dar si informational si legislativ.

ROFMA defineste standardele si normele in domeniul Facility Management din Romania, constituie o platforma de comunicare de specialitate pentru membrii sai si o interfata valoroasa intre comunitatea specialistilor si autoritatile locale si nationale.

Obiectivele asociatiei constau in:

 • Educarea pietei asupra continutului domeniilor facility management, workplace management și property management
 • Crearea unei viziuni unitare si inovatoare asupra acestor domenii
 • Crearea cadrului educational pentru instruirea si perfectionarea persoanelor aflate in diferite etape de dezvoltare profesionala 
 • Autorizarea si acreditarea expertilor in domeniu
 • Promovarea noilor tehnologii si tendinte, a know how-ului international
 • Crearea unui portal informational specific
 • Realizarea de analize comparative (benchmarking) pe piata romana si determinarea anuala a indicatorilor statistici specifici (preturi/mp, preturi/operatii, ocupare/mp, taxe etc.) si a KPI (Key Performance Indicators)
 • Adoptarea de standarde/norme pentru piata din Romania
 • Recunoasterea oficiala si includerea in COR a profesiilor specifice domeniilor facility management, workplace management și property management
 • Afilierea la asociatii internationale similare (EUROFM, IFMA, GEFMA etc.)
 • Crearea oportunitatilor de networking in cadrul asociatiei, precum si de schimb de experienta cu alte organizatii similare.

Odata cu infiintarea asociatiei, am creat si un grup pe reteaua LinkedIn, la care au aderat profesionisti din domeniile Facility Management, Workplace Management, Property Management si Corporate Real Estate Management din Romania si unde se dezbat problemele stringente ale unuia dintre cele mai dinamice si pline de potential sectoare ale economiei romanesti.

ROFMA este afiliata la reteaua europeana EuroFM.

ROFMA stabileste si dezvolta relatii de colaborare cu organizatii similare regionale si internationale. In octombrie 2009, a devenit membra a EuroFM, o retea de peste 80 de organizatii cu focus pe Facility Management in mai mult de 15 tari europene, reprezentand asociatii (nationale) profesionale, institutii de educatie si cercetare si organizatii corporatiste. Membru activ, ROFMA se integreaza in reteaua europeana si se alatura misiunii EuroFM de progres a cunostintelor in FM in Europa si a aplicatiilor sale in practica, educatie si cercetare.