Începând cu februarie 2019, ROFMA a devenit Asociația Română de Workplace și Facility Management. Mai mult...

Curs autorizat de specializare in facility management

aprilie – iunie 2024
FORMAT ONLINE

Incepand cu 9 aprilie 2024, ROFMA organizeaza o noua sesiune a Cursului autorizat de specializare in domeniul facility management, realizat in parteneriat cu Real Estate User Group (REUG) din cadrul Universitatii Tehnice din Viena!

ROFMA organizeaza o noua sesiune a Cursului autorizat de specializare in Facility Management, realizat in parteneriat cu Real Estate User Group (REUG) din cadrul Universitatii Tehnice din Viena. Desfasurat in format online, cursul este conceput prin suportul conjugat al unor reputati profesionisti internationali si locali, acest curs fiind unic in domeniul FM din Romania, dezvoltandu-se si perfectionandu-se continuu, ingloband cele mai recente principii, metode, tehnici si proceduri la nivel mondial din sfera serviciilor dedicate cladirilor moderne si ocupantilor acestora. Cursul are la baza programa stabilita prin standardul ocupational pentru educatie si formare profesionala, pentru ocupatia de „manager de facilitati”, cod COR 242117.

De la prima editie pana in prezent, peste 600 de profesonisti activi in diferite domenii, top si middle manageri din peste 100 de firme, s-au specializat prin absolvirea singurului curs autorizat de profil din Romania, evoluand spre pozitii superioare, cu competente si responsabilitati extinse. Printre companiile active pe piata locala care au beneficiat de acesti absolventi mentionam OMV Petrom, BCR Erste, Robert Bosch, Vodafone, GDF Suez-Engie, Carrefour, Telekom, Apa Nova, ENEL, CEC Bank, BNP Real Estate, Continental Powertrain, Globalworth, IKEA, Celestica, CBRE, CA Immo, Immofinanz, ISS, JLL, Bog’Art, CGS Romania, UTI, Synevo, IPSO, REWE Group. Cursul ofera participantilor o mai buna intelegere a tuturor proceselor de FM, contribuind la dezvoltarea unui limbaj comun in domeniu.

Curs_autorizat_specializare_facility_management

Care sunt obiectivele cursului?

 1. Prezentarea integrala si sistematizata a domeniului facility management conform standardelor actuale europene si standardului ocupational national
 2. Informarea cursantilor, prin expuneri teoretice interactive si prin aplicatii practice, despre cele mai recente evolutii in sfera administrarii, intretinerii si operarii cladirilor
 3. Cresterea semnificativa a competentelor si a gradului de profesionalism al managerilor si specialistilor in FM

Cui se adreseaza cursul?

Cursul este destinat cu prioritate managerilor si specialistilor din FM la nivel national, activi atat in firme furnizoare de servicii, cat si in departamentele administrative ale firmelor nationale, multinationale, retelelor de retail, retelelor bancare sau altor organizatii care detin si administreaza spatii proprii. De asemenea, cursul se adreseaza si clientilor care au relatii contractuale cu furnizorii de servicii de facility management.

Conditia pentru ca participantii la curs sa obtina Certificatul de Absolvire oficial este ca acestia sa aiba diploma de studii superioare.

Cum se desfasoara cursul ?
Cursul se va desfasura in format online, fiind alcatuit din doua segmente:

 • Segmentul care contine orele de curs derulate online
 • Segmentul care presupune lucrul individual, prin studierea suportului de curs pus la dispozitie de catre organizatori si lectori.

Necesar dotari tehnice: Computer care ruleaza sistemele de operare Windows sau Mac OS X, care dispune de dotari minime audio-video. Conexiune internet. Aplicatia Microsoft Teams.

Cat dureaza si cum este structurat cursul?

 • Cursul se desfasoara exclusiv in sistem online in perioada aprilie – iunie 2024, pe parcursul a patru module continand grupe tematice ce acopera toate sectoarele care compun domeniul FM;
 • Cursul va incepe pe 9 aprilie 2024, urmand a se desfasura in baza programului precizat mai jos, in intervalul orar 15:00 – 18:00;
 • Cursul se va incheia la mijlocul lunii iunie 2024 cu un examen de absolvire, derulat tot in sistem online, continand o proba practica-prezentare proiect si o proba scrisa-test grila. In urma acestuia se poate obține Certificatul de Absolvire eliberat de Ministerul Educației. Pentru obtinerea Certificatului de Absolvire recunoscut de autoritati, participantii trebuie sa fie absolventi de invatamant superior. 
 • În urma absolvirii examenului se va obține și un Certificat de Absolvire eliberat și recunoscut de ROFMA și contrasemnat de Dr. Alexander Redlein de la Universitatea Tehnică Viena, în calitate de coordonator academic al cursului.

Prezentarea lectorilor straini, invitati ai Cursului autorizat de specializare in facility management

Alexander RedleinDr. Alexander Redlein este profesor universitar la Universitatea Tehnica din Viena, specialitatea Management Imobiliar si Facility Management, lector invitat la Stanford University, presedinte al REUG si, in trecut, presedinte al IFMA Austria. A fost, de asemenea, membru al consiliului director al EuroFM.

Cu studii interdisciplinare in cadrul Universitatii Tehnologice din Viena si la Universitatea de Economie si Administrarea Afacerilor din Viena, dr. Redlein este impliat in cercetare, educatie si consultanta in domeniul FM de aproape 20 de ani. Este seful Institutului pentru Management Imobiliar si Facility Management (IFM) al Universitatii Tehnologice din Viena, care include 15 cercetatori in domeniile FM si Real Estate, fiind totodata responsabil cu transferul de tehnologie intre universitate si firmele specializate din Europa Centrala si de Est. Ca cercetator, a coordonat studii internationale privind importanta macroeconomica a FM in Europa Centrala si de Est si privind valoarea adaugata a facility managementului. Cercetarile sale privind mediul de lucru se concentreaza pe influenta mediului de lucru asupra productivitatii si starii de bine a angajatilor. Analizeaza, de asemenea, si impactul digitalizarii si automatizarii asupra serviciilor de FM.

Pe langa activitatea sa de cercetare, Dr. Redlein actioneaza in calitate de consultant strategic, stabileste concepte de FM pentru companii internationale si autoritati publice locale, optimizandu-le acestora procesele de FM, tehnologia informatiei si managementul mediului de lucru. Este, de asemenea, expert in sustenabilitatea cladirilor.

In prezent, conduce un MBA in FM la Universitatea Tehnologica din Viena si mai multe cursuri de specializare in FM, atat in Europa Centrala si de Est, cat si in India. Din 2012 este coordonatorul academic al Cursului autorizat de specializare in facility management organizat la Bucuresti de catre ROFMA.

Afilieri: Institutului pentru Management Imobiliar si Facility Management (IFM), Universitatea Tehnologică din Viena             

Andras Bajai

Andras Bajai este expert international in FM. Dupa terminarea studiilor universitare in domeniul informaticii si ingineriei la Budapesta, se perfectioneaza la ABB in managementul mentenantei si al centrelor de profit. Ocupa mai multe pozitii de management la firme internationale de prestigiu (BASF, Minolta, ABB, Lufthansa). Din 2005 devine actionar la Technical Facility Solutions Kft., iar din 2006 este si CEO al ThermoControl FM Kft, ThermoControl Romania si membru in CA al ThermoControl FM Services India.

 

Descarcati programul detaliat al Cursului autorizat de specializare in domeniul facility management

Care sunt costurile participarii la curs?
Tariful de participare la curs este de 6500 RON/pers.

Pentru membrii si membrii parteneri ROFMA, tariful de participare este de 4900 RON/pers.

La aceste sume se adauga 19% TVA.

Tariful cuprinde:

 • Accesul online la toate cele 4 module ale cursului
 • Suportul de curs in format electronic
 • Participarea la examenul pentru obtinerea certificatului oficial.

Cursul este organizat de ROFMA – Asociatia Romana de Workplace si Facility Management in parteneriat cu Real Estate User Group (REUG) din cadrul Universitatii Tehnice din Viena.

 

                                                             

 

IMPORTANT! Limba de predare a cursurilor si de comunicare cu lectorii straini este engleza (fara translator). De asemenea, suportul de curs pentru cursurile care au ca autori lectori straini este in limba engleza. Cursurile sustinute de experti romani vor fi in limba romana (cca. 70% din curs). Examenul oficial de absolvire se va desfasura in limba romana.

Va stam la dispozitie pentru orice detaliu sau informatie suplimentara, precum si pentru inscrieri. In acest sens, va rugam sa ne contactati la tel. 0733 73 23 58 sau 0745 78 76 78; email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

FORMULARE NECESARE PENTRU PARTICIPARE:

Formularul de inscriere la curs

Formularul de consimtamant GDPR

Declaratie pe propria raspundere

curs autorizat specializare in facility management