Începând cu februarie 2019, ROFMA a devenit Asociația Română de Workplace și Facility Management. Mai mult...

Curățarea parcărilor

Un serviciu de calitate poate fi oferit doar de profesioniștii în domeniu

Napoleon Combei, 25.07.2019

Cum ar fi ca parcarea imobilului să nu aibă nicio pată și să fie curată în permanență? Curățarea, aerisirea și îngrijirea acestui spațiu depinde atât de cei care ocupă aceste spații, cât și de cei ce execută activitatea de curățenie – specialiștii în domeniu.

Curățarea parcărilor este o provocare chiar și pentru specialiști, care vor efectua cu profesionalism acest serviciu cu ajutorul mașinilor, echipamentelor, soluțiilor specifice și personalului calificat pentru a putea oferi permanent o curățenie de calitate.

Există mai multe variante de efectuare a curățeniei în parcări, indiferent că e vorba de cele subterane sau supraterane; vă prezint în continuare trei dintre cele mai uzuale metode.

1. Curățare umedă cu utilaj și perii din nailon

Scop: eliminarea prafului și a murdăriei care poate fi îndepărtată ușor

Pardoselile dure din beton brut sau finisate cu rășini epoxidice / granule de cuarț se curăță cu ajutorul utilajelor mecanizate cu perii din nailon, prin frecare mecanică cu perii și adaos de apă cu detergent și prin aspirarea imediată a reziduurilor rezultate. În acest caz, se face o singură trecere cu utilajul peste suprafața de curățat, fără a se insista. Spațiile unde nu poate pătrunde utilajul (de exemplu, colțurile greu accesibile) nu se curăță, iar din acest motiv este posibil ca murdăria să nu fie eliminată în totalitate. De regulă, dacă parcarea nu este goală pentru a putea interveni, nu se revine pentru curățare.

2. Curățare umedă cu spumare activă, cu utilaj și perii din nailon

Scop: eliminarea prafului și a murdăriei care poate fi îndepărtată ușor

Pardoselile dure din beton brut sau finisate cu rășini epoxidice / granule de cuarț se curăță cu ajutorul utilajelor mecanizate cu perii din nailon. Suprafața va fi tratată în prealabil cu o spumă activă – mai precis, o soluție alcalină. Curățarea suprafețelor se va face prin frecare mecanică cu perii și adaos de apă cu detergent și prin aspirarea imediată a reziduurilor rezultate. În acest caz, se vor efectua două treceri peste suprafață, fără a se insista în zonele mai murdare. Pentru zonele greu accesibile se folosesc utilaje de mici dimensiuni (monodisc), însă există posibilitatea ca 20% din murdărie să nu se curețe.

3. Curățare umedă cu spumare activă, cu utilaj și pad-uri dedicate suprafeței

Scop: Eliminarea prafului și a murdăriei care poate fi îndepărtată ușor, dar și a urmelor de cauciuc, a petelor de ulei, vopsea, ciment

Pardoselile dure din beton brut sau finisate cu rășini epoxidice / granule de cuarț se curăță cu ajutorul utilajelor mecanizate cu pad-uri dedicate. Suprafața va fi tratată în prealabil cu o spumă activă – soluție alcalină. Curățarea suprafețelor se face prin frecare mecanică cu pad-uri dedicate și adaos de apă cu jet de presiune, cu detergent, această procedură fiind urmată imediat de aspirarea reziduurilor rezultate. La acest pas se vor face atâtea treceri cât este nevoie, se va insista pe suprafața de curățat și se vor curăța și zonele greu accesibile. În acest fel, murdăria va fi îndepărtată în întregime.

Creăm echipă proprie sau externalizăm serviciul de curățare a parcărilor?

Napoleon Combei, fondator NOC Clean, membru partener ROFMACreșterea constantă a umidității, murdăriei și mucegaiului – problemă comună atât pentru spațiile de parcare, cât și pentru subsoluri – are un impact deosebit de negativ asupra materialelor betonate și similare. De aceea, spre deosebire de opțiunea de a angaja personal care să se ocupe de întreținerea parcării, care poate însemna un mare consum de timp și de energie pe care le-am putea utiliza în alte aspecte ale afacerii noastre, curățarea profesională a parcărilor păstrează integritatea spațiilor de parcare la costuri reduse, adăugând expertiză și performanță.

Care sunt, în medie, tarifele pentru un serviciu profesional de curățare a parcărilor?

În funcție dimensiunile și tipul suprafeței ce necesită curățare, investiția în acest serviciu poate să înceapă de la 0,19 eurocenți / mp pentru suprafețele de peste 50.0000 mp și poate ajunge la 3 euro / mp pentru suprafețele de sub 100 mp.

Napoleon Combei este fondatorul NOC Clean și membru partener ROFMA.

membri ROFMA curatenie profesionala opinii curățare profesională parcări