Începând cu februarie 2019, ROFMA a devenit Asociația Română de Workplace și Facility Management. Mai mult...

Protectia la incendiu, esentiala pentru siguranta investitiilor financiare si imobiliare

Miercuri, 10 octombrie 2018, a avut loc conferinta „Protectia la incendiu, esentiala pentru siguranta investitiilor financiare si imobiliare”. Evenimentul organizat de Bulboaca si Asociatii – si sustinut de ROFMA – s-a adresat bancilor si companiilor de administrare a activelor.

Bulboaca si Asociatii_Protectia la incendiu_10.10.2018
Bulboaca si Asociatii, Protectia la incendiu, 10.10.2018

Reprezentantii celor mai importante institutii financiar-bancare din Romania si ai companiilor de administrare a activelor au asistat la o dezbatere interactiva, temele principale abordate fiind autorizarea privind securitatea la incendiu, aspecte tehnice si obligatii in exploatarea cladirii, riscuri si raspundere, punandu-se accent pe preventie si mijloace concrete de gestionare a riscurilor.

Lectori:

  • Adrian-Catalin Bulboaca, Managing Partner Bulboaca & Asociatii
  • Gianina Gavanescu, Senior Associate Bulboaca & Asociatii
  • George Costea, Development Manager, Gleeds

Au fost prezentate statistici ale autorizatiilor si avizelor de securitate la incendiu si protectie civila emise la nivel national in ultimii trei ani, riscurile si tipurile de raspundere, riscuri privind recuperarea prejudiciului de la contractori si/sau asiguratori, precum si observatii si tendinte cu privire la siguranta la incendiu – aspecte importante aflate in atentia institutiilor financiar-bancare, in special ai reprezentantilor acestora din zona departamentelor de investitii imobiliare.

Evenimentele nefaste pe plan national si international ne-au lasat cateva lectii majore cu privire la importanta sporita ce ar trebui acordata monitorizarii aspectelor tehnice, de mentenanta a echipamentelor de protectie si stingere a incendiilor, dar si instruirii complete a utilizatorilor finali ai cladirilor.

Primul pas spre gestionarea riscurilor este cresterea gradului de constientizare a acestora. Preventia este in mod natural urmatorul pas si cel mai important, iar abordarea preventiva trebuie diseminata la toate nivelurile incepand de la organele de decizie, management, control si pana la cel mai neexperimentat utilizator al unei cladiri.

Preventia si protectia impotriva incendiilor ramane asadar o prioritate atat pentru companii si institutii, cat si pentru autoritatile desemnate sa asigure controlul si autorizarea acestora. Este cu siguranta un efort comun de responsabilizare care, odata intensificat, va reduce semnificativ incidenta aparitiei incendiilor.

Infografic Bulboaca & Asociatii „Preventia, in centrul atentei pompierilor in 2017”

Tendinte in securitatea la incendiu