Începând cu februarie 2019, ROFMA a devenit Asociația Română de Workplace și Facility Management. Mai mult...

Webinar ROFMA: Reziliența la cutremur

Webinar_ROFMA_Rezilienta_Cutremure
Ce trebuie să știe property și facility managerii

Comunitatea ROFMA a comemorat cei 45 de ani scurși de la marele cutremur din 4 martie 1977 printr-o discuție despre reziliența prin educație și soluțiile tehnice pe care profesioniștii din property și facility management le au la dispoziție astăzi pentru a preveni urmările unui alt mare cutremur.

Am aflat care sunt criteriile pentru a alege un sistem de protecție a clădirilor în caz de seism major de la dr. ing. Mircea Manolescu, inginer de echipamente pentru construcții, doctor absolvent al Institutului Național de Științe Aplicate din Lyon, antreprenor și inventator.

Soluțiile sale tehnice, menite să protejeze viața și să ofere protecție clădirii și echipamentelor în cazul unui cutremur major, prin colaborarea cu centrala de incendiu sau cu BMS-ul deja existente în clădrire, spre exemplu, au fost recunoscute prin brevete de invenție, iar confirmarea valorii lor prin peste 120 de diplome de merit și medalii de aur atribuite la saloanele internaționale de inventică: Geneva, Bruxelles, Pitsbourg, Toronto și altele.

Ultima sa creație, iSentinel – sistemul inteligent de protecție și avertizare seismică pentru mediul construit și industrie, în curs de implementare în România și Peru, a fost clasat în ceea ce privește protecția seismică pe locul 1 în lume de către un juriu internațional reunit la Salonul de Inventică de la Toronto.

Urmăriți în linkul de mai jos discuția avută cu dl Mircea Manolescu.

https://youtu.be/xa2xvKW32-Q