Începând cu februarie 2019, ROFMA a devenit Asociația Română de Workplace și Facility Management. Mai mult...

  • Home
  • Evenimente
  • Arhitecții și facility managerii români au sărbătorit împreună World FM Day 2018

Arhitecții și facility managerii români au sărbătorit împreună World FM Day 2018

Pe 16 mai, ziua mondială a facility managementului, reprezentanții arhitecților și facility managerilor din România au participat împreună – pentru prima dată în țara noastră – la un workshop dedicat tendințelor în workplace management și new ways of working.

Organizat de Asociația Română de Facility Management – ROFMA și #reCONSTRUIM – platforma interdisciplinară pentru calitatea mediului construit, evenimentul a pus accentul pe networking și schimb de experiențe între specialiștii din ambele domenii.

World FM Day 2018

Workshopul a adus în discuție subiecte de actualitate privind modul în care proiectarea și exploatarea clădirilor determină, deopotrivă, un mediu de lucru care asigură adaptarea pentru virtual și flexibil, promovează lucrul în echipe eterogene, cu membri ce provin din generații, culturi și cu niveluri de pregătire diferite, facilitează interacțiunile umane, permite încorporarea noilor tehnologii și îmbunătățește experiența și starea de bine a utilizatorilor.

În acest context, au fost evidențiate beneficiile pe care digitalizarea, BIM și CAFM le aduc acestui domeniu și tuturor profesioniștilor implicați.

  

Tendințele din workplace management și new ways of working au implicații profunde asupra domeniilor arhitecturii și facility managementului. Ele determină nevoia colaborării, plecând de la dialogul interdisciplinar, înțelegerea nevoilor beneficiarilor și utilizarea tehnologiilor. Obiectivul comun este crearea de soluții de workplace management care să aducă beneficii arhitecților, facility managerilor, clienților și utilizatorilor finali.

World FM Day 2018

Subiectele evenimentului

Facility management și workplace management. Convergențe și tendințe – Cristian Vasiliu, Director General ROFMA

Wellbeing, arhitectură și viziunea colaborărilor interdisciplinare – Livia Ivanovici, Cofondator #reCONSTRUIM

Workplace Management: A Journey from “Cubicles” to “Well-being Workplace” – Cătălin Tănăsescu, Director dezvoltare Archibus Solution Center Romania

Integrate building models and data for full building and asset lifecycle – Anne Linek, Business Developer Archibus Solution Center Romania

New Ways Of Working (NWOW) Road MAP – Tiberiu Teleanu, Șef Departament Servicii Operaționale, Direcția Managementul Proprietăților Imobiliare, BCR

 

Prezentările au fost urmate de o sesiune de Q&A și dialog pe tema colaborării interdisciplinare, apoi de un cocktail – un pretext excelent pentru socializare și schimb de experiențe între specialiștii arhitecți și facility manageri. În urma întâlnirii a reieșit necesitatea unui parteneriat constructiv și dezvoltării unei platforme comune de dezbateri și inițiative adresate atât beneficiarilor mediului construit, cât și autorităților.

 

Evenimentul s-a desfășurat într-un spațiu de lucru nonconformist și creativ – Centrul Qreator by IQOS – într-un ambient plăcut, care a inspirat dialogul și găsirea soluțiilor inovative. Mulțumim pe această cale gazdelor pentru susținerea în organizarea evenimentului, dar și partenerilor noștri.

World FM Day 2018