Începând cu februarie 2019, ROFMA a devenit Asociația Română de Workplace și Facility Management. Mai mult...

PRIMUL STUDIU PRIVIND PIATA FORTEI DE MUNCA DIN FACILITY MANAGEMENTUL ROMANESC

In perioada 2014-2015, ROFMA a fost partenera in proiectul POSDRU/161/2.1/G/132723 cu titlul "Fii profesionist!". Proiectul si-a propus promovarea tinerilor absolventi pe piata fortei de munca si consilierea acestora pentru ca tranzitia de la scoala la viata activa sa fie usoara si eficienta. In cadrul proiectului, ROFMA, printr-o serie de firme membre, a oferit stagii de practica studentilor inscrisi in proiect. Totodata, aspecte ale facility managementului, importanta acestuia si sansele de dezvoltare a unei cariere in acest domeniu au fost prezentate studentilor de catre consilierii proiectului si reprezentantii asociatiei, starnind un real interes.

Tot in cadrul acestui proiect s-a realizat si o lucrare avand ca titlu “Studiu asupra insertiei socio-profesionale pe piata muncii pentru absolventii de invatamant superior. Studiu de caz: Domeniul Facility Management”.

Studiul ofera o imagine la zi a oportunitatilor de dezvoltare in cariera pe piata de facility management din Romania, prezentand atat asteptarile firmelor angajatoare, cerintele sectorului, cat si pasii pe care un absolvent ii poate face pentru a se specializa ulterior in acest domeniu.
Acesta reprezinta un prim studiu in zona de resurse umane pentru un domeniu aflat inca la inceput in Romania, dar care are un mare potential de absorbtie a fortei de munca.

Studiul poate fi descarcat gratuit accesand link-ul aflat mai jos in aceasta pagina.

Proiectul POSDRU/161/2.1/G/132723 "Fii profesionist!" a fost cofinanţat de Fondul Social European şi de Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul major de intervenţie 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţă activă”.