ROFMA A DEVENIT MEMBRU A ASRO - ASOCIATIA DE STANDARDIZARE DIN ROMANIA

Bookmark & Share:

In cadrul Adunarii Generale ASRO, din 15 aprilie 2014, asociatia noastra a fost primita ca membru deplin al Asociatiei de Standardizare din Romania, institutie publica de interes national, constituita si recunoscuta ca organism national activ de peste 80 de ani in domeniul standardizarii din Romania. La nivel institutional, ASRO colaboreaza cu Ministerul Economiei, care coordoneaza activitatile de standardizarea, acreditarile, metrologia, certificarile etc. si, pe partea de constructii, cu Ministerul Dezvoltarii si Administratiei Publice.

Prin apartenenta la aceasta organizatie, ROFMA poate participa la procesul de elaborare si revizuire a standardelor ce tin de domeniul FM. In plus, prin intermediul asociatiei institutiilor de standardizare din tarile Uniunii Europene, prin care se realizeaza informari despre initiativele nationale, se pot stabili cooperari pe optimizari si armonizari de standard la nivelul intregii UE.

Activitatea ROFMA, ca membru ASRO va cuprinde urmatorii pasi:

- Formarea Comitetului Tehnic National pe domeniul Facility Managementului. Acest comitet va fi responsabil de coordonarea, respectarea metodologiei, redactarea, aprobarea si publicarea standardelor in domeniul FM.

- Traducerea, sau revizuirea traducerii curente a normelor EN 15221-1:7. Este un obiectiv important pentru ca ne da posibilitatea sa “normalizam” terminologia de baza in domeniu si sa evitam problemele in activitatea de training, introducerea de noi ocupatii/profesii in COR, standarde ocupationale etc.

- Reprezentarea intereselor membrilor ROFMA si ale Romaniei in Comitetul Tehnic European care elaboreaza/actualizeaza standardul EN 15221

- Elaborarea unui standard national pentru serviciile de facility management - Promovarea standardizarii in facility management, ca un motor al cresterii calitatii serviciilor si al dezvoltarii unui limbaj comun intre furnizori si beneficiari

 

 

Voteaza

 

Ce alte cursuri organizate de ROFMA ar fi de interes pentru dvs.
Vanzari si promovare in FM
Contractarea in FM, caiete de sarcini, SLA-uri, KPI
Notiuni de administrare, operare si intretinere pentru site manageri
IT in FM
Curateniea cladirilor pentru sefii de echipe si site manageri
Mentenanta tehnica
Managementul energetic
Waste management
Space Management
Move/Relocation Management
Instrumente financiare pentru FM

Membri ROFMA

Membri fondatori