Începând cu februarie 2019, ROFMA a devenit Asociația Română de Workplace și Facility Management. Mai mult...

ROFMA A DEVENIT MEMBRU A ASRO - ASOCIATIA DE STANDARDIZARE DIN ROMANIA

In cadrul Adunarii Generale ASRO din 15 aprilie 2014, asociatia noastra a fost primita ca membru deplin al Asociatiei de Standardizare din Romania, institutie publica de interes national, constituita si recunoscuta ca organism national activ de peste 80 de ani in domeniul standardizarii din Romania. La nivel institutional, ASRO colaboreaza cu Ministerul Economiei, care coordoneaza activitatile de standardizare, acreditarile, metrologia, certificarile etc. si, pe partea de constructii, cu Ministerul Dezvoltarii si Administratiei Publice.

Prin apartenenta la aceasta organizatie, ROFMA poate participa la procesul de elaborare si revizuire a standardelor ce tin de domeniul FM. In plus, prin intermediul asociatiei institutiilor de standardizare din tarile Uniunii Europene, prin care se realizeaza informari despre initiativele nationale, se pot stabili cooperari pe optimizari si armonizari de standard la nivelul intregii UE.

Activitatea ROFMA, ca membru ASRO, va cuprinde urmatorii pasi:

  • Formarea Comitetului Tehnic National pe domeniul Facility Managementului. Acest comitet va fi responsabil de coordonarea, respectarea metodologiei, redactarea, aprobarea si publicarea standardelor in domeniul FM.
  • Traducerea sau revizuirea traducerii curente a normelor EN 15221-1:7. Este un obiectiv important, pentru ca ne da posibilitatea sa „normalizam” terminologia de baza in domeniu si sa evitam problemele in activitatea de training, introducerea de noi ocupatii/profesii in COR, standarde ocupationale etc.
  • Reprezentarea intereselor membrilor ROFMA si ale Romaniei in Comitetul Tehnic European care elaboreaza si actualizeaza standardul EN 15221.
  • Elaborarea unui standard national pentru serviciile de facility management.
  • Promovarea standardizarii in facility management, ca un motor al cresterii calitatii serviciilor si al dezvoltarii unui limbaj comun intre furnizori si beneficiari.